Nézz a holdra!  (akkor is, ha épp nappali 12 óra van!)  Így szól a Mester, és a tanítvány minden egyes idegszálát, annak végződéseit, minden egyes sejtjét, sőt atomját abba az irányba állítja, ahova  a Mester mutat. Odanéz, amit nem lát, de bízik a Mester szavában.

 

index

az Arunácsala

 

Nem a saját legbelső, legféltettebb szobácskáit takarítgatja, hogy hadd legyen ott végre egy védett vacka. Nem akarja megtartani azt sem magának. Mondjuk nem is volt soha az övé..A szoba falai be fognak omlani, ház és annak lakója idővel elenyészik.
Tűhegyes és megingathatatlan a mozdulat. Mikor a szinkronúszókat nézem kezdi el marni valami a torkomat, olyan végtelen szépek, kecsesek, önfeladóak. Mintha pont így lennék én is. Egyetlen félrenézés, egyetlen megingás és vége, pontlevonás. Én rontok de egy egész csapatot húzok alá, ha egyetlen jövő-menő vágy győzedelmeskedik bennem.

 

index
Mindaz, ami körbevesz, ami kitölt, ami megjelenik reggel és elcsitul este annak az énnek a szélesvásznú mozija, aki kivetül belőlem.(BELŐLE?!) Minden bajom és örömöm oka az az én, mely 1974 augusztusában útra kelt és egyszer majd végleg távozik. Annak a képzete, hogy AMI tényleg van azt egy test-tér-idő koordinátába zártam be. A téves önazonosítás.
E tudás ad valódi örömöt, más tudások nem igazán érdekelnek. Azt is tudom, nem akarok a tudásnál megmaradni, végső és abszolút realizáció kell!! És pont.
Ez a törvény van a szívembe vésve, miközben zajlik épp egy 2016-os nyár.

 

13940997_1350652774963530_43879134_n
A szerencsém, a sorsom, a valódi választásom elvitt az Ujjhoz, mely a Holdra mutat, ám csak irányt mutat, elvinni Oda sosem ő fog. A nyaram egy részét ténylegesen is ezen Ujj mellett tölthettem, messze délen, modernkori szélmalmok mellett.

 

dsc04119

 

Mit keres mindeközben egy kiskakas is a színen? Miért épít még mindig dombocskát magának tajtékzó tengerre?

 

dsc04118-copy
Ja igen, a napocskát keresett. Meg is találja. Vannak olyan kiskakasok, akik valahogy csakazértis az ellentétét csinálják annak, amit a Mester mond. Anyukám is ilyen volt, ha azt kértem tőle jöjjön jobbra, ő balra ment. Ha azt kértem a kiskakastól, könyörgöm hívj fel, bajban vagyok, akkor nem hívott. Viszont, ha kértem, ne hívj, rögtön csöngött a telefon.
A filmemben beleszerettem egy kiskakasba, neki festettem ezt a képet meg. És nálam ez így van, ha valakit megszeretek az így is marad. Ha mozdony lennék már egy egész vagonsort húznék magam után az ilyen megszerettem, nem múlik el történetekből..Így most mozdony leszek egy picit, hogy körbe tudjam írni magam.

Save

Save

Save

Save

Save

Save