Csak a szeme emlékeztetett rá, az a különös mandulavágású. Mára már szinte teljesen eltűnt ez a szemforma, még a piramisok árnyékában sem születnek ilyen típusok. Nem győztem betelni a tekintetével, minden más rajta elhomályosodott. Akkor történt, hogy mindkettőnk életében egyetlen egyszer felfedte magát közöttünk a szerelem, s rögtön tudtuk, léte tőlünk teljesen független. Az is mindegy volt, fiúk vagyunk-e vagy lányok, mert amit átéltünk annak semmi köze nem volt a testünkhöz.

 

index

 

Az együtt eltöltött idő alatt mintha magasabb feszültséget vezettek volna belénk. Napokig kellett pihennem találkozásaink után. Kétségbeesett örömömben egészen Szűz Máriáig szaladtam, s kölcsönkértem a ruháját, az segített megtartani magam akkortájt.

 

mária2 - Copy - Copy

Öltöztetős babáink (2015) 85*85cm

Megjelent, hogy aztán eltűnjön, s újra az én legyen a vesztes, aki a semmi helyett még mindig valamit akar. Sokáig gyászoltam, de hiába,  csak nem múlt a fájdalom.

Aztán bánatomban úgy döntöttem, elutazok egykori ragyogásunk helyszínére. Csónakkal indultam, magammal hívtam Micit is, abban bízva, ő jobban ismeri a visszautat.

Május elsején vonultunk fel a piramisok előtt.

 

DSC_2557

Zalai Mici

 

A cica figyelte, merre járunk, míg én közben elfeledkezve a köröttem lévő világról végül rájöttem, mi is az a szerelem.

Miért kellett ezért az egyszerű felismerésért ennyit szenvedni?

 

DSC_0977

Május elseji felvonulás (2017) 85*85cm